Име на лекот (кирилица):
ИРБЕНИДА ПЛУС
Име на лекот (латиница):
IRBENIDA PLUS
EAN код:
8600097421096
Генеричко име
irbesartan, hydrochlorothiazide
АТЦ
C09DA04
Фармацевтска форма
филм-обложена таблета
Јачина
150 mg/12,5 mg
Пакување
30 филм-обложени таблети (блистер 3 х 10)/кутија
Состав
1 филм-обложена таблета содржи: ирбесартан . . . 150 mg хидрохлоротиазид . . . 12,5 mg
Начин на издавање
Лекот може да се издава само со лекарски рецепт (Р).
Посебни предупредувања
Производители:
HEMOFARM A.D., Вршац, Србија
Носител на одобрение
ХЕМОФАРМ АД фармацевтско-хемиска индустрија, Претставништво - Скопје
Број на решение
15-10004/12
Датум на решение
03.04.2013
Датум на важност
03.04.2018
Малопродажна цена со ДДВ
347.03
Големопродажна цена без ДДВ
258.21
Референтна цена
0
Позитивна листа:
Не
Фондовска шифра
Проширен АТЦ
Упатство за употреба:
Збирен извештај:
Дозирање
Вообичаена дневна доза е една до две таблети на ден.
Браилово писмо
Да