Име на лекот (кирилица):
ФИНАСТЕРИД
Име на лекот (латиница):
FINASTERID
EAN код:
8600097410359
Генеричко име
finasteride
АТЦ
G04CB01
Фармацевтска форма
филм-обложена таблета
Јачина
5 mg
Пакување
30 таблети (блистер 3 х 10)/кутија
Состав
1 филм-обложена таблета содржи: финастерид . . . 5 mg
Начин на издавање
Лекот може да се издава само со лекарски рецепт (Р).
Посебни предупредувања
Производители:
HEMOFARM A.D., Вршац, Србија
Местa на производство
Biofarma Ilac San ve Tic AS , Истанбул, Турција
Носител на одобрение
ХЕМОФАРМ АД фармацевтско-хемиска индустрија, Претставништво - Скопје
Број на решение
15-6317/12
Датум на решение
29.11.2012
Датум на важност
Малопродажна цена со ДДВ
458.06
Големопродажна цена без ДДВ
349
Референтна цена
305.72
Позитивна листа:
Да
Фондовска шифра
101419
Проширен АТЦ
G04CB01002
Упатство за употреба:
Збирен извештај:
Дозирање
Вообичаена доза е една филм-обложена таблета (5 mg) на ден.
Браилово писмо
Да