Име на лекот (кирилица):
АБАКАВИР/ЛАМИВУДИН ПЛИВА
Име на лекот (латиница):
ABAKAVIR/LAMIVUDIN PLIVA
EAN код:
3850114236768
Генеричко име
abacavir, lamivudine
АТЦ
J05AR02
Фармацевтска форма
филм-обложена таблета
Јачина
600 mg/300 mg
Пакување
30 филм-обложени таблети (блистер 3 х 10)/кутија
Состав
1 филм-обложена таблета содржи: абакавир. . . 600 mg ламивудин. . . 300 mg
Начин на издавање
Лекот може да се издава само со лекарски рецепт (Р).
Посебни предупредувања
Производители:
PLIVA Hrvatska d.o.o, Загреб, Хрватска, TEVA Pharma B.V., Харлем, Холандија, Merckle GmbH, Улм, Германија
Местa на производство
PLIVA Hrvatska d.o.o, Загреб, Хрватска
Носител на одобрение
ПЛИВА дооел
Број на решение
11-7753/2
Датум на решение
12.12.2018
Датум на важност
12.12.2023
Малопродажна цена со ДДВ
9450.19
Големопродажна цена без ДДВ
7800.18
Референтна цена
0
Позитивна листа:
Не
Фондовска шифра
Проширен АТЦ
Препорака од Специјалист/супспецијалист/конзилиум
Упатство за употреба:
Збирен извештај:
Дозирање
xx
Браилово писмо
Не